Header-home
groepsles01
PlayPause
previous arrow
next arrow

Op de Hooghe Acker kunt u menlessen volgen voor geinteresseerde beginners en voor (verder)gevorderden.


Menles
Op De Hooghe Acker kunt u terecht voor uw menles. Zowel voor de beginnende als de gevorderde menner, met enkelspan, tweespan of langspan is er gelegenheid om te lessen en uw vaardigheden te verbeteren.
De meninstructie wordt gegeven door Han Gankema, zelf tandemrijder klasse 4 en gediplomeerd men-instructeur.

Afhankelijk van uw voorkeur kan er tijdens de les onder andere aandacht worden besteed aan:

  • het trainen in het bos en verkeer,
  • het rijden van hindernissen
  • het oefenen van een waterbak,
  • het rijden van een vaardigheidsparcours of dressuurproef
  • de basis van het dressuurmatig rijden en africhten.

Na een eerste kennismaking kunt u tijdens een proefles uw persoonlijke wensen kenbaar maken en wordt er in overleg gekeken naar de meest passende begeleiding.
De instructie wordt geheel en al afgestemd op uw wensen en beslaat meestal een uur per keer, maar in overleg kan dit korter of langer en afhankelijk van uw vraag. Dag en tijd worden in overleg afgesproken.

Privé-meninstructie
Privé-meninstructie leent zich goed voor menners op grotere afstand die meninstructie willen combineren met een verblijf op De Hooghe Acker.
De privé-meninstructie kan variëren van het aanleren van de eerste beginselen tijdens een vakantieweek tot het gericht en intensief trainen van uw wedstrijdspan op een schitterende en compleet ingerichte locatie.
Uniek is de mogelijkheid om tijdens buitenritten in het Drentsche Aa gebied de optimale trainingsopbouw in de thuissituatie te bepalen en te ervaren dat een buitenrit een gerichte bijdrage kan leveren aan de dressuurmatige africhting van uw span.
Uiteraard is het ook mogelijk uw eigen dressuurproef te oefenen op ons dressuurveld van 40×80 meter en een vaardigheidsparcours en hindernissen te rijden.